PaRe - Panasonic camera Remote (besplatna međunarodna dostava)

Ispis
Super precizni kontroler za Panasonic kamere
DSC_2500
Opis

PaRe (PanasonicRemote) kontroler - prvi je u svijetu digitalno-analogni kontroler konstruiran za precizno upravljanje Panasonic kamerom koja podržava 2,5 mm jack remote portom (zoom i recording) te 3,5 mm jack remote port (focus i iris).

   Prednosti PaRe kontrolera su:

- Precizno fokusiranje (korak po korak) i memoriranje- pohranjivanje fokusnih pozicija u memoriju i pozivanje spremljenih pozicija u bilo koje vrijeme, kao npr. Na nekoj nogometnoj utakmici fokusiramo recimo centar igrališta i pohranimo u memoriju 1, zatim fokusiramo golmana i pohranimo poziciju u memoriju 2, isto tako fokusiramo korner i pohranimo poziciju u memoriju 3 , te u trenutku kad nam trebaju ti kadrovi jednim kratkim pritiskom pozovemo potrebnu lokaciju fokusa iz memorije…..

Ova opcija je jako korisna u svim žanrovima video produkcije i olakšava brzu reakciju sa sigurnim i preciznim rezultatima u brzim potrebama live produkcije….

-Ograničavanje donje i gornje granice fokusiranja – npr. U situaciji na setu snimanja glazbenog video spota, recimo da nam je najbliži objekt čaša na stolu. Fokusiramo je te postavimo donju granicu fokusa, u bilo kojem trenutku snimanja, fokusnim kotačem iz bilo koje pozicije fokusa, slobodno se vračamo na donju granicu koja je u fokusu, a da pri tom ne moramo paziti da ju ne preskočimo.

Ova opcija je također jako korisna u svim žanrovima video produkcije i olakšava brzu reakciju sa sigurnim i preciznim rezultatima u brzim potrebama live produkcije….

-Kontrola otvora blende (Irisa) uz ograničavanje donje i gornje granice- brzo i pristupačno kontroliranje otvora blende nadohvat ruke, također vrlo bitno u situacijama gdje je brzina reakcije jako bitna, kao što su situacije nagle promjene osvjetljenja npr. Nailazak oblaka, svijetla auta, prelazak iz sunčanog kadra u sjenoviti kadar, paljenje svijetla, promjena kadra iz prostorije u kadar kroz prozor…i sl. U takvim situacijama uz brzo korigiranje PaRe kontrolerom možemo i ograničiti najveći i najmanji otvor blende. U kadru gdje ima manje svijetla tj. potreban nam je veći otvor blende, zaključamo gornju granicu te na svijetlom dijelu kadra zaključamo donju granicu otvora blende i okretom kontrole blende sigurno i precizno prelazimo iz tamnog u svijetli kadar bez rizika da će kadar biti pod eksponiran ili previše eksponiran….(kao na primjer pri prijenosu nogometne utakmice kada je pola igrališta na suncu , a druga polovica u sjeni od tribina i sl.).

Ova opcija je također jako korisna u svim žanrovima video produkcije i olakšava brzu reakciju sa sigurnim i preciznim rezultatima u brzim potrebama live produkcije….

-PaRe kontroler ima ugrađena dva pritisna prekidača kojima vrlo brzo prebacujemo kontroliranje fokusiranja sa kontrolera na automatsko te isto tako otvor blende sa kontrolera također na automatsku ekspoziciju.

-PaRe kontroler uz navedene mogućnosti ima i standardnu kontrolu zumiranja sa vrlo glatkim prijelazima brzina zumiranja i svijetlosno signaliziranu tipku za Recording.

Ističemo da smo prvi u tom dijelu elektrotehnike koji nudimo ove povlaštene opcije kontroliranja vaše kamere. Kontroler ima mogućnost firmware nadogradnje što za ubuduće osigurava dodatna poboljšanja od kojih je jedno trenutno u programerskom razvoju a to je prijelaz s memorijskih pozicija u određenom intervalu, postepeno od 0,2 do 2 sekunde…

Opis spajanja kontrolera:

Iz PaRe kontrolera izlazi kabel sa dva konektora. Jedan 2,5 mm jack konektor i drugi s 3,5 mm jack konektorom koji se spajaju u remote priključak na kameri.

PaRe kontroler se napaja iz 9V baterije koja ima svoju ladicu u samom tijelu glavnog kontrolera. Kontroler je predviđen za montiranje na tronožac sa dvije ručke, gdje na lijevu ručku stavljamo glavni (fokus -iris) dio kontrolera koji spajamo standardnim USB2.0 A-B kabelom sa drugim dijelom kontrolera ( zoom, rec) koji se montira na desnu ručku tronošca.

Naravno moguće je i montiranje na tronožac sa jednom ručkom.

With shipment FREE for 0,00 €
Cijena: 550,00 €